Τετάρτη 10 Ιουνίου 2015

Γιατί οι άντρες κοιτάνε ''άλλες'' γυναίκες;



Για ποιο λόγο οι άντρες είναι περισσότερο επιρρεπείς στο να κοιτάνε άλλες γυναίκες? Ακόμη και εάν είναι δίπλα τους οι γυναίκες ή σύντροφοι τους εκείνοι εξακολουθούν να ''κοιτάνε''. Τι είναι αυτό που τους κάνει τόσο επιρρεπείς? Πως το εκλαμβάνουν αυτό οι γυναίκες που τους συνοδεύουν? Τί θα πρέπει να κάνουν?
Επιπλέον, γιατί δείχνουν σαν μην αντιλαμβάνονται ότι το κάνουν? Είναι μία συνειδητή ή ασυνείδητη συμπεριφορά?
Σε αυτά τα ερωτήματα προσπαθεί να ανταποκριθεί το βίντεο αυτό, το οποίο αποτελεί προϊόν της έρευνας της εφημερίδας Daily Mail του Λονδίνου, στην οποία επιχειρήθηκε να διερευνηθούν τα τοπ 10 προβλήματα των ζευγαριών στις διακοπές τους. Σύμφωνα με το αποτέλεσμα, το νούμερο ένα ζήτημα ήταν το ότι οι άντρες κοιτούσαν άλλες γυναίκες με μαγιό στη παραλία.
Στο Βίντεο μιλάει ο Dennis Prager, ραδιοφωνικός παρουσιαστής talk show στο ραδιόφωνο και συγγραφέας.
Η κεντρική ουσία είναι ότι τα οπτικά ερεθίσματα ενεργοποιούν σεξουαλικά περισσότερο τους άντρες από ότι τις γυναίκες. Ακόμη και οι πιο πιστοί, μονογαμικοί άντρες '' κοιτάνε''.
Το πρόβλημα που δημιουργείται στη σχέση είναι έντονο καθώς οι γυναίκες που τους συνοδεύουν ερμηνεύουν τη συμπεριφορά αυτή ως απειλή. Δηλαδή, θεωρούν ότι οι άντρες κοιτάνε τις άλλες γυναίκες γιατί τις βρίσκουν πιο ελκυστικές από αυτές. Επιπλέον θεωρούν ότι δεν τις θέλουν, και άρα το εκλαμβάνουν ως απόρριψη, ενώ είναι σίγουρες ότι οι άντρες τους συνεχίζουν να σκέφτονται την γυναίκα που κοίταζαν.
Στην πραγματικότητα, εκείνες είναι αυτές που τη σκέφτονται. Οι άντρες ως επί το πλείστον, ξεχνάνε τελείως την γυναίκα που κοίταζαν. Όσον αφορά  το εάν τις βρίσκουν πράγματι ελκυστικές, η αλήθεια είναι ότι μερικές φορές ναι τις βρίσκουν απλά εκείνο που προέχει εδώ είναι ότι δεν έχει σημασία αυτό, σε συγκεκριμένες περιπτώσεις.
Είναι σημαντικό να γνωρίζουν οι γυναίκες ότι ο άντρας τους θέλει εκείνες μόνο και το οπτικό ερέθισμα που έχουν και στο οποίο εστιάζουν, απλά το ξεχνάνε μόλις εξαφανιστεί από το οπτικό τους πεδίο.
Τέλος το γεγονός ότι βρίσκουν κάποιες  άλλες γυναίκες ελκυστικές δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση ότι είναι απογοητευμένοι από εκείνες. Ο λόγος που συμβαίνει αυτό είναι επειδή είναι ''άλλες γυναίκες''.
Ωστόσο θα πρέπει να λαμβάνουμε υπόψη ότι κάθε περίπτωση είναι διαφορετική και πως μία συνεχή επιμονή σε αυτού του είδους τη συμπεριφορά και σε συνδυασμό άλλων πραγμάτων θα μπορούσε να σήμαινε κάτι διαφορετικό.

Καλή θέαση!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου